Stem for tilhørigheten, vi er alle flokkdyr!

Jeg håper dere alle bruker stemmeretten og tenker på hvilket samfunn dere ønsker for neste generasjon! Det kan være vanskelig å vite hvilket parti man skal velge. Ofte er det sånn at man synes flere har noen gode poeng, samtidig som man ofte ikke kan finne et parti hvor man er enig med alt. Det kan føles som det er så mye å sette seg inn i, at man nesten ikke orker å prøve. Man kan oppleve at man ikke helt vet hva man mener om noen av spørsmålene i valgomatene.

Det som gjør det ganske lett for meg å ta et valg i denne runden, er at noe skiller seg så tydelig ut fra resten! Det gjorde ingenting at jeg ikke var enig med absolutt alt hos partiet jeg valgte, og jeg stod mellom flere denne gangen. Det som gjorde det lettere var at jeg var så sikker på hva jeg IKKE ville stemme. Noen stemmer i denne valgkampen er rett å slett så usunne og skadelige at jeg blir virkelig redd for hva fremtiden vil bringe med disse stemmene i regjering. Da er det så mye lettere å ta et valg. Jeg må velge et av de partiene som sørger for at rasisme, egoisme og ignoranse IKKE blir kjernen i vårt samfunn. Plutselig handler det ikke om annet for meg, enn å sørge for at det er medmenneskelighet, inkludering, fellesskap og ansvarlighet som vinner frem! 

Enten det er kriminalitet, rus, vold, terror, ekstremisme, selvskading, selvmord, eller ensomhet vi snakker om, så bunner det stort sett alltid i mangel på tilhørighet. Å føle seg inkludert, respektert og forstått er noe av det viktigste for oss alle. Mennesker er flokkdyr og vi søker å føle tilhørighet hos andre. Derfor er det disse verdiene vi som samfunn må stille oss bak! Vi må ta vare på hverandre, alle sammen, uten vilkår. Alle mennesker er like mye verdt og min velferd er ikke mer rettferdig enn noen andres. Stemmen vår i dette valget er også avgjørende for de som ikke kan stemme selv, nemlig dyrene og miljøet. De får ikke være med å bestemme, men fakta er at dersom vi ikke stemmer for deres beste, stemmer vi også frem vår egen undergang. Da spiller faktisk ingenting av det andre noen rolle lenger. Skattekutt og velferd er helt uvesentlig dersom vi ikke først tenker på dyreliv og miljø.

Godt valg alle sammen, stem for tilhørighet og fellesskap!

#valg2017 #dyr #miljø #tilhørighet #flokk

2 kommentarer

Wol

12.09.2017 kl.00:23

Veeel...flokkdyr, eller saueflokk lett å lede? I denne valgkampen oppdaget jeg noe snodig, nemlig at enkelte politikere fra Frp og Ap og deres tilhengere er helt like når det kommer til mobbing og drittslenging. Tenk det da! Disse to partiene skiller seg kraftig ut på negativ måte.
Wol: Det er nok noe i det også ja, i en flokk, enten det er sauer eller elefanter, så er det noen som leder og noen som følger. Som jeg skriver i innlegget mitt, ingenting av dette betyr noe, hvis vi ikke tar miljøet på alvor. Eller skaper et inkluderende samfunn som støtter hverandre.

Skriv en ny kommentar

Familieterapeut Tonje Anine Løff

Familieterapeut Tonje Anine Løff

30, Oslo

Familieterapeut, Oslo og Akershus. Sertifisert kursholder av Gottman Institute, 7 prinsipper for gode samliv. På denne bloggen vil du finne kontaktinformasjon for timebestilling og faglige innlegg om familie, par, samliv og relasjoner. Dersom du har et tema du ønsker at jeg skal skrive mer om, kommenter gjerne et forslag! Ta kontakt for å lage en avtale på e-post: tonje@familieterapeut.net Min nettside finner du her: www.familieterapeut.net

Kategorier

Arkiv

hits