Når barnet vil gi opp!

Jeg leste et fint blogginnlegg og vil gjerne dele budskapet videre. Det er fra bloggen til Kelly Holmes. Hun beskriver seg selv som en recovering perfectionist og har skrevet boken Happy you, happy family. Hun har også tre barn og her skriver hun om hvordan hun ble frustrert når datteren hennes ville gi opp og hva hun valgte å gjøre! Du kan lese bloggen hennes her.

Hun trekker frem hvordan negative følelser ofte er smittende og hvordan hun fant en måte å snu sin egen frustrasjon til noe positivt for datteren sin. 

Kort fortalt, så er datteren til Holmes også en liten perfeksjonist (morens beskrivelse), og hun ble veldig opprørt da hun ikke gjorde det så bra på en stavekonkurranse/test på skolen. Moren øvde med datteren, men datteren virket til å bli sint på seg selv og ville gi opp når hun ikke klarte å få ordene riktig. Moren synes først dette var frustrerende, men kom deretter på en oppgave til datteren. Hun spurte om de kunne lage en avtale om at hver gang datteren stavet feil skulle de gi hverandre en high five. Datteren syntes ikke først at dette ga mening, men moren forklarte at det er viktig å feire at man gjør feil, fordi det betyr at man får muligheten til å lære og stadig blir flinkere. Moren engasjerte seg og de ble enige om to high fives og et  jublende woohoo(!) når hun klarte en riktig (moren lot henne være med å velge hva de skulle gjøre når hun fikk riktig). Jeg tror hele seansen fikk enda mer tyngde fordi de gjorde dette på cafe og dermed var det ekstra gøy for 6-åringen at moren engasjerte seg med henne og ropte woohoo når de satt ute blant folk.

Når jenta kom hjem til moren og fortalte at hun hadde gjort det kjempebra på testen spurte moren hvordan hun fikk til dette. Da svarte jenta "fordi jeg gjorde feil og jobbet hardt". 

 

Jeg synes dette var et veldig koselig blogginnlegg. Jeg anbefaler at du trykker på linken lenger opp og leser innlegget, det er mye hyggeligere slik moren selv beskriver hele historien.

Kanskje du har noen andre gode eksempler på dette? Kanskje du har gjort noe lignende?

#familie #barn #foreldre #oppdragelse #blogg #motivasjon #øyeblikk 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Familieterapeut Tonje Anine Løff

Familieterapeut Tonje Anine Løff

30, Oslo

Familieterapeut, Oslo og Akershus. Sertifisert kursholder av Gottman Institute, 7 prinsipper for gode samliv. På denne bloggen vil du finne kontaktinformasjon for timebestilling og faglige innlegg om familie, par, samliv og relasjoner. Dersom du har et tema du ønsker at jeg skal skrive mer om, kommenter gjerne et forslag! Ta kontakt for å lage en avtale på e-post: tonje@familieterapeut.net Min nettside finner du her: www.familieterapeut.net

Kategorier

Arkiv

hits