Mødre jobber 98 timer i uken!

Hei alle mødre der ute!

Nå har det blitt gjort en undersøkelse i USA, blant 2000 mødre som har barn i alderen 5-12 år. Resultatene tror jeg, for mange av dere, ikke kommer som en overraskelse. Men! Som forfatteren av denne artikkelen skriver, så er det i det minste et viktig signal til samfunnet ellers om å anerkjenne den jobben dere faktisk gjør. Og den viser hvor hardt det jobbes! Det bør vise for eksempel arbeidsgivere der ute at dere bør anerkjennes og settes pris på.

Artikkelen finner du her: https://www.mother.ly/news/surveys-tallies-the-hours-moms-work-per-weekand-its-probably-a-shock-to-anyone-but-us#close 

Den viser nemlig at mødre jobber 98 timer per uke! Det tilsvarer mer enn 2,5 fulltidsjobber. 

Den viser også at mødrene i undersøkelsen hadde i gjennomsnitt 1 time og 7 minutter med tid til seg selv per dag. Mødre opplyste at de startet arbeidet, i gjennomsnitt, 6:23 om morgenen og avsluttet arbeidsdagen 20:31. Dette er på vanlige "gode" dager.

Heldigvis opplyser mødrene også at det så absolutt føles som det er verdt strevet! Noe dere også helt sikkert kjenner igjen.

Videre står det at dette er redningen som gjør at mødrene kommer seg gjennom ukene: 

"Despite the demands, the moms surveyed said they do have helpful lifelines. The top items on the sanity-saver list include baby wipes and wet wipes, iPads, kids? TV shows, drive thru meals and coffee, Netflix and the help of grandparents and babysitters."

Til deg som leser dette og har en mor i livet ditt, hva kan du gjøre for å støtte henne litt ekstra i dag?

Og i sammenheng med mitt forrige innlegg, så vil jeg understreke noe som ikke kom godt nok frem. Det er at jeg vet svært godt, at det er umulig å være akkurat den perfekte forelderen man ønsker å være, til enhver tid! Noen ganger tar man raske løsninger, mister tålmodigheten eller trenger en liten pause for å hente seg inn. Du gjør en strålende jobb! Og vær ikke redd for å be om litt hjelp hvis du trenger, nå vet du ihvertfall at du fortjener det!

 

#foreldre #mødre #familie #relasjoner #heltinner #helse #barn #blogg

 

2 kommentarer

KostholdsBloggeren

03.08.2017 kl.11:14

Blir ikke mye fri for mødre. Hard jobb å ha barn tydeligvis.
KostholdsBloggeren: Ja, det er hard jobb og det bør man ha respekt for. Likevel er det noe de fleste ikke vil være foruten. Heldigvis kan denne jobben gi tilbake i bøtter og spann til tider :)

Skriv en ny kommentar

Familieterapeut Tonje Anine Løff

Familieterapeut Tonje Anine Løff

30, Oslo

Familieterapeut, Oslo og Akershus. Sertifisert kursholder av Gottman Institute, 7 prinsipper for gode samliv. På denne bloggen vil du finne kontaktinformasjon for timebestilling og faglige innlegg om familie, par, samliv og relasjoner. Dersom du har et tema du ønsker at jeg skal skrive mer om, kommenter gjerne et forslag! Ta kontakt for å lage en avtale på e-post: tonje@familieterapeut.net Min nettside finner du her: www.familieterapeut.net

Kategorier

Arkiv

hits