Blåmandag?

Vet ikke om noen andre har litt blåmandagsfølelse? Kanskje første dag etter ferien i tillegg? Jeg tenkte jeg ville komme med noen hyggelige forslag!

To ting er ganske sikre forbedringsforslag  på blå dager eller perioder. Det ene er å gjøre noe bra for seg selv og det andre er å gjøre noe bra for andre, eller sammen med andre.

selfcompassion, eller egenomsorg er i vinden som begrep. Jeg foreslår at du setter av litt tid til å planlegge noe godt for deg. Dersom du ikke føler at du har så mye tid til deg selv i dag, så bruk likevel tiden på å kose deg med å planlegge noe du skal gjøre for deg selv en annen dag denne uka! For meg kan det være litt kos å bare unne seg en kaffelatte fra kaffebrenneriet, eller kjøpe meg en kanelsnurr! En annen ting som kan være egenomsorg, er å sette av bare 5 minutter til å skrive med et par-tre ting du setter pris på ved deg selv, et par ting du fikk til forrige uke eller noe du er takknemmelig for i livet ditt. Noe får du sikkert tid til i dag.

Det andre som kan lysne opp blåmandagen er å planlegge noe hyggelig du kan gjøre med eller for noen andre. Har du en partner eller barn? Tenk etter hva som kunne vært hyggelig å gjøre sammen? Kanskje vil du sette av litt ekstra tid til lek med barna i ettermiddag? Sørge for at de får bestemme akkurat hvordan det skal se ut? Hva dere skal leke, inne eller ute. Det vil glede deg og se barna glad og det vil være med å forsterke barnas følelse av at de er viktige og verdt bruke tid på. En fantastisk mulighet til å glede seg sammen med dem og over dem.

Eller tenker du, dette gjør jeg masse av hele tiden, det jeg aldri får tid til er alenetid med partneren min! Da kan du kose deg med å planlegge alenetid med han eller henne. Gjøre noe du vet partneren vil sette pris på. Enten det er en tjeneste eller om det er å planlegge en aktivitet.

Om du har familie og barn eller om du bor alene eller med en venn, så er det alltid godt å gjøre noe bra for andre. Det gir følelsen av at dagene har mening og at man har betydning. Så kanskje det er noen du kjenner eller ikke kjenner som du kan glede i dag? Si noe hyggelig til noen på gata eller i butikken, dra innom et familiemedlem du sjelden besøker eller se om det er noen organisasjoner nær deg du kan støtte på en eller annen måte!

Kanskje høres dette klisjeaktig ut for deg, men noen fortalte meg nylig at klisjeer finnes av en grunn! 

#hverdag #blåmandag #familie #venner #frivillighet #egenomsorg #helse #samliv #parforhold #blogg

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Familieterapeut Tonje Anine Løff

Familieterapeut Tonje Anine Løff

30, Oslo

Familieterapeut, Oslo og Akershus. Sertifisert kursholder av Gottman Institute, 7 prinsipper for gode samliv. På denne bloggen vil du finne kontaktinformasjon for timebestilling og faglige innlegg om familie, par, samliv og relasjoner. Dersom du har et tema du ønsker at jeg skal skrive mer om, kommenter gjerne et forslag! Ta kontakt for å lage en avtale på e-post: tonje@familieterapeut.net Min nettside finner du her: www.familieterapeut.net

Kategorier

Arkiv

hits